Senior Planjurist (32-36 uur, tot € 84.233,- p/jr) – Roosendaal

Organisatie

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in de video

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.

 

Functie

Jouw nieuwe baan

Combineer jij graag jouw juridische expertise met een passie voor stedelijke ontwikkeling? Ben je nieuwsgierig, vastberaden en wil jij het verschil maken? Als Senior Planjurist bij onze organisatie krijg je de kans om deel uit te maken van een fijne groep die zich inzet voor het vormgeven van de leefomgeving van morgen. Samen met minder ervaren & ervaren collega’s zul je betrokken zijn bij het oplossen van complexe juridische vraagstukken en het bijdragen aan duurzame stads-en gebiedsontwikkeling. Ben jij klaar om je passie voor recht en ruimte toe te passen en een impact te hebben op de gemeenschap? Reageer dan snel en zet je expertise in voor onze organisatie!

Als Senior Planjurist bij de gemeente Roosendaal bouw je samen met je collega’s mee aan het omgevingsplan, gebruikmakend van de mogelijkheden die de Omgevingswet biedt om de ambities van de gemeente en haar inwoners met elkaar in balans te brengen. Je pakt vanzelf je verantwoordelijkheid in je werkzaamheden en vindt het leuk om minder ervaren collega’s verder te helpen in hun professionele ontwikkeling.

Het nieuwe instrumentarium van de Omgevingswet maak jij je snel eigen en deze kennis kun jij uiteindelijk ook overdragen aan je collega’s en gebruiken om het omgevingsplan en overige instrumenten verder te ontwikkelen. Daarnaast begeleidt je omgevingsplanwijzigingen en BOPA’s. 

Op basis van jouw kennis en ervaring ben je een stevige sparringpartner voor bestuur en management. Daarnaast ben je een sparringpartner op inhoud met collega planjuristen en andere collega’s van aangrenzende vakgebieden zoals projectmanagers, vergunningverleners. Je weet dan ook als geen ander hoe ons omgevingsplan is opgebouwd en waarom dit zo is. Je bent makkelijk benaderbaar en schuift aan bij diverse overleggen. Je bent een verbinder op inhoud en proces. 

Werk wordt in onderling overleg verdeeld, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met eenieders kwaliteiten en wensen.

 

Functie-eisen

Jouw kracht

Als Senior Planjurist vind je het leuk om met anderen samen te werken en anderen werken graag samen met jou. Neem je een pro-actieve houding aan en stel je kritische vragen, maar weet je ook snel een praktische vertaling te maken, prioriteiten te stellen en zaken voor elkaar te krijgen. Je bent niet bang om te pionieren en geeft gevraagd en ongevraagd advies binnen en buiten je vakinhoud. Daarbij verlies je het grotere geheel niet uit het oog. Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen. Je maakt heldere afspraken om gestelde doelen te behalen, communiceert hierbij duidelijk en tactvol en durft ook “nee” te verkopen als de situatie daarom vraagt. Als het een keer niet helemaal loopt zoals je had gedacht, dan leiden je humeur en je humor daar niet onder. Vanzelfsprekend beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Voor deze rol dien je stevig in je schoenen te staan en de nodige ervaring mee te nemen. Concreet vragen wij het volgende van jou:
• Een succesvol afgeronde universitaire juridische opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening of vergelijkbaar;
• Tenminste 8 jaar relevante werkervaring als jurist op het gebied van ruimtelijke ordening;
• Aantoonbare werkervaring en kennis binnen het brede domein van de fysieke leefomgeving en de toepassing van wetgeving op het gebied van ruimtelijke ordening, in het bijzonder de Omgevingswet.

Bevind jij je nog niet op het niveau van een Senior Planjurist, maar heb je al wel ruime ervaring opgebouwd als Planjurist? Schroom dan zeker niet om te solliciteren!

 

Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw inzet en ervaring. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Uiteraard ontvang je een thuiswerkvergoeding en op de dagen dat je naar het HUIS van Roosendaal komt een woon-werkverkeer vergoeding. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt laten uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. De functie is gewaardeerd in functieschaal 11. Dit betekent een maximaal brutosalaris van € 84.233,- per jaar (incl. Individueel keuzebudget) bij een 36-urige werkweek.

 

Inlichtingen

Bel/whatsapp Maurice den Hartog +31(0)6 467 00 806 of M.DenHartog@roosendaal.nl

Neem vooral een kijkje op de website www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal. Benieuwd naar de ambities van Roosendaal? Kijk op www.roosendaal.nl bij het collegeprogramma.

Sollicitatie

We zien graag een CV en korte toelichting of motivatie tegemoet.

Delen: