SELECTIEGESPREKKEN – Programmadirecteur Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (24-36 uur, max € 117.719,-) – Roosendaal

Introductie


Organisatie

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in deze video. 

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgerichtsamen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden. 

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal. 


Functie

Jouw nieuwe baan

Roosendaal is een stad met 77.000 inwoners in de regio West-Brabant, een veelzijdige regio met ruim 700.000 inwoners, mooie natuur, veel evenementen en een groeiende economie. Roosendaal is in veel opzichten een verbonden stad, verbonden met dorpen in de regio, verbonden met de Brabantse stedenrij, verbonden met metropolen Rotterdam en Antwerpen, verbonden met Europa. Ruim 37.000 inwoners van Roosendaal wonen in de wijken Kalsdonk, het oude centrum, Langdonk, Westrand en Kroeven. In deze wijken profiteert men niet van de groeiende economie en is een neerwaartse spiraal zichtbaar. In een steeds groter deel van deze wijken stapelen de problemen achter de voordeur zich op.

In Roosendaal start daarom een ambitieus en meerjarig programma om de leefbaarheid in een aantal wijken sterk te verhogen. De ambitie is om binnen één generatie de leefbaarheid en veiligheid voor haar inwoners op gelijk niveau te brengen met dat van Nederland. In dit programma zijn naast de gemeente diverse alliantiepartners vertegenwoordigd. Organisaties die weten wat er in de wijken speelt, denk aan de woningcorporatie, politie, onderwijsinstellingen en zorg- en welzijnspartijen. Om alle ambities te kunnen verwezenlijken richten we een slagvaardige programmaorganisatie in. Met als doel om binnen 15-20 jaar de kwaliteit van woningen en de leefomgeving te verbeteren, het gevoel van veiligheid te vergroten, en bewoners een beter perspectief te bieden.

Roosendaal is op zoek naar een Programmadirecteur, die bereid is de functie voor langere tijd te vervullen, met een stevige persoonlijkheid en ruggengraat. Iemand die staat voor het belang van Roosendaal en die met verve het gezicht van het NPLV Roosendaal naar de buitenwereld is en mensen en organisaties aan het NPLV Roosendaal weet te binden.


Verantwoordelijkheden

  • Je draagt zorg voor het aanjagen van partners in het programma.
  • De Programmadirecteur is een verbindingsofficier en katalysator.
  • De programmadirecteur legt verantwoording af aan het bestuur.
  • Je bent verantwoordelijk voor de integrale uitvoering van het NPLV en spreekt partijen aan op hun verantwoordelijkheid.
  • Je zorgt voor een adequate monitoring van het programma en agendeert/signaleert knelpunten bij het bestuur.
  • De Programmadirecteur draagt zorg voor het draagvlak bij de partners, ook in de contacten met de relevante departementen op rijksniveau.
  • De Programmadirecteur agendeert vastlopers en weet doorbraken te forceren.
  • Je geeft leiding aan het programmabureau, waarin ongeveer 6 fte medewerkers verantwoordelijk zijn voor de coördinatie en monitoring van de uitvoering, communicatie en het organiseren van bewonersbetrokkenheid.

Functie-eisen

Jouw kracht

Als Programmadirecteur NPLV ben je zelfsturend, koersvast met lange termijn doelen voor ogen, resultaatgericht en heb je slagkracht en een flexibele instelling. Je bent in staat om hardnekkige problemen te benoemen en tot een succesvolle aanpak te komen, van bestuurlijk tot operationeel niveau, van de bestuurskamer tot de straat, en werkt hierbij op basis van eigen inzicht en gezag. Ervaring in (zeer) complexe projecten/ programmaportfolio’s met een politiek/ bestuurlijk/maatschappelijk gevoelig karakter (o.a. besluitvorming, politiek-bestuurlijke gevoeligheid, relatie met staande organisatie, bovenlokale component) is hierin noodzakelijk.

Als Programmadirecteur NPLV dien je gezaghebbend met alle partijen samen te werken en die partijen te verbinden en te inspireren om het goede te doen. Hij of zij kan buiten de kaders denken, heeft uitstekende communicatieve vaardigheden, is inspirerend en innoverend en in staat om met de media om te gaan. Een goed netwerk, zowel lokaal als in Den Haag is een pré. Bij voorkeur zoeken we iemand die geworteld is in West-Brabant. De Programmadirecteur heeft een hands on mentaliteit, kan met de voeten in de modder staan en ook acteren op bestuurlijk niveau. Je hebt WO werk- en denkniveau en affiniteit en ervaring met het betrekken van bewoners bij meerjarige complexe bestuurlijk-maatschappelijke trajecten is een pré.

Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw kwaliteiten. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Uiteraard ontvang je een thuiswerkvergoeding en op de dagen dat je naar het HUIS van Roosendaal komt een woon-werkverkeer vergoeding. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt laten uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. Het salaris bedraagt maximaal € 8.381,– bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een aanstelling voor minimaal vier jaar.

Inlichtingen

Voor meer informatie over de functie, de gemeentelijke organisatie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Bas van ’t Wout. Bas is kwartiermaker NPLV en bereikbaar op 06-52808920. Neem vooral ook eens een kijkje op onze website via www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal. Benieuwd naar onze ambities? Kijk op www.roosendaal.nl bij het collegeprogramma .

Heb je interesse? Reageer dan uiterlijk vóór 3 november a.s. door een motivatiebrief en cv in te sturen via de optie “solliciteer”. Geef daarbij ook aan voor hoeveel uur je beschikbaar bent voor deze functie. Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Delen: