Sales Consultant IT (DevOps/Integratie) – Randstad

Introductie

Onze klant is een internationaal IT Consultancy bedrijf met 7.500 tech experts. Zij zijn actief in 18 landen binnen de EMEA-regio. In Nederland bestaan ze uit zo’n 250 experts die van dag tot dag verschillende opdrachtgevers helpen bij het creëren van waarde door toepassing van technologie. Bij het bedrijf geloven zij in #Techforpeople. De missie is technologie inzetten om een positief effect te hebben op de werknemers, de werknemers van de opdrachtgevers, en hun eindgebruikers.

Wil jij meewerken om deze technologieën toe te passen om een positief effect op mens, organisatie en een bedrijf dat het verschil maakt? Dan kunnen wij niet wachten om jou te ontmoeten. Jouw standplaats is naast het thuiswerken, kantoorlocatie Den Haag of Amsterdam.


Organisatie

Het IT-bedrijf levert innovatieve technologie voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven en overheidsorganisaties. Het bedrijf is een dynamische omgeving waarin persoonlijke groei sterk gestimuleerd wordt. Up to date zijn met innovatieve technologie is belangrijk voor ze en voor hun opdrachtgevers.

In verband met de groei van het sales team in Nederland zijn wij op zoek naar een tweetal Sales Consultants IT; gedreven en energieke teamplayers met affiniteit voor IT. Klanttevredenheid staat centraal in alles wat de sales consultant doen en netwerken is jouw tweede natuur. Jij bent een hunter die gevoel heeft voor de lange termijn relaties met klanten. Je bent creatief en in staat om commerciële kansen te creëren voor het IT bedrijf. Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden weet je mensen te overtuigen en krijg je ze mee. Herken jij jezelf in dit profiel? Dan maken we graag kennis met je!


Functie

Word jij gedreven door commercieel succes en krijg je energie van deals sluiten? Dan is onze klant wat voor jou! Er wordt van jou verwacht dat je gericht nieuwe klanten benadert met hun proposities. Je krijgt een omzetdoelstelling voor een jaar die gecompenseerd wordt met een ruime bonusvergoeding.

De rol richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van New Business, echter je krijgt bij aanvang een aantal accounts in je portefeuille waar het IT bedrijf al contacten heeft. De verhouding tussen het binnenhalen van nieuwe klanten en het uitbouwen van bestaande klanten is 70:30.

Je treedt op als adviseur, onderhandelaar en vraagbaak voor je gesprekspartners. Vanuit je commerciële rol ben je actief bezig met het vergroten van de business en het creëren van commerciële kansen. Vanuit jouw expertise ben je verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden en uitvoeren van jouw businessplan.

Jouw verantwoordelijkheid is:

 • het detacheren, het verzorgen van interim-plaatsingen en verlengingen van IT consultants met een DevOps of Integratie specialisatie
 • een pro-actieve markt- en eindklantbewerking en ontwikkeling in geheel Nederland vanuit de unit DevOps of Integratie
 • het verkopen van projecten, de propositie van het bedrijf, ‘‘solutions selling’

Je rapporteert aan de Sales Manager Nederland.


Functie-eisen

De ideale kandidaat heeft:

 • minimaal een afgeronde HBO opleiding, liefst met een commerciële of IT achtergrond;
 • 3 – 5 jaar relevante werkervaring in een commerciële functie, bij voorkeur bij een IT bedrijf (solution selling of detachering);
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • een ondernemende en commerciële instelling, is communicatief sterk, creatief en durft initiatief te nemen. Je bouwt graag relaties op met anderen;
 • affiniteit met IT en werkervaring binnen een IT bedrijf is een pré
 • 32 – 40 uur beschikbaarheid per week, waarvan minimaal 2 dagen per week op een kantoorlocatie in Nederland.

De vacature is een ideale Next Step voor een kandidaat die ervaring heeft met IT detachering, staffing-diensten of personeelsbemiddeling en verder wil doorgroeien in de sales in een grote(re) internationale organisatie, op inhoud, in consultative selling naar één van de Technology Pillars Microsoft of MuleSoft/Salesforce of richting Account Director. Uiteraard neem je dan de door jouw eerder bewerkte accounts mee als regisseur. Een mooi groeipad in de sales.


Aanbod

Wat bieden we jou?

De organisatie is een ambitieus bedrijf met concrete groeiambities. Een ideale omgeving voor jouw carrière, waar veel perspectief ligt. Daarnaast zal het bedrijf in jouw sales carrière investeren door persoonlijke on the job coaching door de Sales Manager Nederland.

We bieden je een passend aanbod dat matcht met de expertise en werkervaring die jij meebrengt. Ons arbeidsvoorwaardenpakket bevat onder andere:

 • een marktconform vast salaris, variërend indicatief van € 2.500,– tot zo’n € 4.500,bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. De functie-inschaling is afhankelijk van aantal jaren relevante werkervaring;
 • een bonus systeem per plaatsing, verlenging en project;
 • een lease auto (of ruime mobiliteitsvergoeding);
 • een laptop en mobiele telefoon of een maandelijkse vergoeding daarvoor i.g.v. gebruik eigen apparatuur;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • 8,33% vakantiegeld, jaarlijks uitgekeerd in mei;
 • een pensioenregeling;
 • ruimte voor eigen initiatieven, veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en een informele werksfeer waarin je samenwerkt met een enthousiast sales team en onze consultants;
 • een duidelijk carrièreperspectief waarin individuele ontwikkeling centraal staat;
 • een referral programma.


Inlichtingen

Maurice den Hartog 06-46700806, whatsapp of email maurice@mdhrecruitment.nl

Sollicitatie

Solliciteer via de link voorzien van een CV en korte motivatie. Bij een vervolg in de procedure zullen een 2-tal referenties worden gevraagd om gedrag/houding én professionaliteit te toetsen.

Delen: