Projectleider Warmtetransitie (32 – 36 uur, max € 75.455,-) – Roosendaal

Introductie

Een resultaatgerichte projectleider die door verbinding de gemeente Roosendaal meeneemt in de warmtetransitie


Organisatie

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in de video

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.


Functie

Jouw nieuwe baan

Eind 2021 is de Transitievisie Warmte (TVW) vastgesteld. Hierin is aangegeven op welke manier we op termijn aardgas gaan vervangen door een duurzaam alternatief. We streven naar een aardgasvrij Roosendaal in 2050. In het collegeprogramma is de wijk Westrand aangewezen als transformatiewijk. In deze wijk zul je starten met het wijkuitvoeringsplan en voortborduren op de verkenning van de uitbreiding van het warmtenet. Je bent hier in de lead voor het opstellen van een businesscase. We zijn op zoek naar een stevige projectleider die het bestuurlijke traject rondom de keuzes van warmte-oplossingen in Roosendaal integraal kan aansturen en aanjagen. Je zorgt voor draagvlak en besluitvorming bij bestuurders en stakeholders, zoals de woningcorporatie. Ook zul je uitvoering geven aan de kansrijke wijken uit de TVW en de bronnenstrategie opstellen. Je pakt regie op het warmtedossier en bent verantwoordelijk voor de connectie met en betrokkenheid van de andere beleidsvelden binnen het thema duurzaamheid (energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie). Je bent je er van bewust dat de warmtetransitie groots en ingrijpend is en mogelijk grote investeringen met zich meebrengt. Jij bent verantwoordelijk voor draagvlak bij het bestuur de gemeente en bij inwoners. Je bent een echte verbinder en werkt graag samen met diverse partijen zoals netbeheerder, woningcorporaties, inwoners en stakeholders. Je adviseert collega’s en het bestuur actief om zo nieuwe ontwikkelingen op de agenda te zetten en de warmtetransitie in Roosendaal te versnellen. Je informeert het bestuur over de stand van zaken én over de toekomstige stappen en keuzes. Je werkt hierbij nauw samen met de regisseur duurzaamheid.


Functie-eisen

Jouw kracht

Als senior adviseur warmtetransitie weet jij als geen ander hoe jij jouw doelen gaat bereiken en resultaten gaat boeken. Je weet goed te sturen op de resultaten die je hebt vastgesteld. Je bent ondernemend en weet met jouw proactieve houding de warmtetransitie continu onder de aandacht te brengen bij diverse projecten en te verbinden. Daarnaast ben je in staat om goed te analyseren en heb je ervaring om (strategische) complexe vraagstukken te vertalen naar uitvoerbare oplossingen. Je weet anderen te enthousiasmeren en mee te nemen om met deze innovatieve oplossingen aan de slag te gaan. Je bent daarbij in staat om kennis van buiten naar binnen te halen en regie te voeren op nieuwe opgaven binnen de warmtetransitie, zowel intern als extern. Je hebt ruime ervaring binnen de warmtetransitie en weet als geen ander te bewegen tussen interne en externe belangen.

Je beschikt over een afgeronde Hbo en/of wetenschappelijke opleiding die bij voorkeur aansluit bij het werkveld. Je hebt daarnaast enkele jaren relevante werkervaring op het gebied van duurzaamheid en je beschikt over bestuurlijke affiniteit. Je hebt ervaring binnen de warmtewereld, kennis van de techniek en het ontwikkelen van warmtenetten. Je bent ondernemend, omgevingsbewust, resultaatgericht en communicatief vaardig. Maar bovenaan staat je vermogen om verschillende belangen bij elkaar te brengen tot een mooi resultaat wat bijdraagt aan het gasvrij maken van Roosendaal. 


Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en bestuurlijke druk. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw inzet en ervaring. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt laten uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. De functie is gewaardeerd in functieschaal 11. Dit betekent een maximaal brutosalaris van €75.455,- per jaar (incl. Individueel keuzebudget) bij een 36-urige werkweek.


Inlichtingen

Maurice den Hartog 06-46700806 of M.DenHartog@roosendaal.nl

Neem vooral een kijkje op de website www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal. Benieuwd naar de ambities van Roosendaal? Kijk op www.roosendaal.nl bij het collegeprogramma.


#vacature, #RO, #job, #Roosendaal, #wijzijngeengemeentewijzijnroosendaal, #werkenvoorroosendaal, #schaalsprong, #mdhrecruitment, #projectleider, #milieu, #energie, #duurzaamheid, #warmtenet, #warmtetransitie, #HBO, #gebiedsontwikkeling

Sollicitatie

We zien graag een CV en korte toelichting of motivatie tegemoet.


Delen: