Juridisch Adviseur Omgevingsrecht (32-36 uur, max € 70.356,-) – Roosendaal

Organisatie

Jouw nieuwe baan

Als Juridisch Adviseur Omgevingsrecht ben je verantwoordelijk voor de juridische toetsing van de vergunningverlening. Je verleent algemeen juridisch advies in het kader van vergunningen, maar ook in de toetsing van aanvragen aan het omgevingsplan. Daarbij zoek je binnen het kader van de wet- en regelgeving naar oplossingen die passen bij het vraagstuk. Daarnaast verleen je specifieke advisering op het omgevingsrecht met het oog op de inwerkingtreding van de Omgevingswet en denk je mee in het in te richten omgevingsplan. Ook vertegenwoordig je het college in bezwaar- en beroepsprocedures met betrekking tot omgevingsvergunningen. Verder neem je deel aan verschillende projectgroepen en adviseer je niet alleen collega’s en bestuurders, maar ook inwoners bij (complexe) juridische vraagstukken. Voor het bestuur ben je een stevige gesprekspartner. 

Technisch affiniteit c.q. achtergrond, zoals bijvoorbeeld Bouwkunde, is handig voor het interpreteren van tekeningen en plannen.

Functie

Jouw kracht

Als Juridisch Adviseur Omgevingsrecht ben je proactief en klantgericht. Je weet makkelijk te communiceren op verschillende niveaus, zowel mondeling als schriftelijk. Je neemt initiatief en geeft gevraagd en ongevraagd advies waarbij het niet uitmaakt of dit een collega, bestuurder of inwoner is. Je bent besluitvaardig en durft keuzes te maken. Ook werk je graag samen en anderen werken graag samen met jou. Hierbij ga je resultaatgericht te werk en probeer je tot de meest passende oplossing te komen. Je werkt integraal samen binnen de organisatie en weet hierbij de verbinding te maken en oog te hebben voor verschillende belangen van diverse stakeholders. 

Je beschikt over minimaal een afgeronde hbo- en/of wo-opleiding in een juridische richting. Bij voorkeur heb je al wat ervaring opgedaan in het omgevingsrecht, maar dit is geen must. Kennis over het omgevingsrecht gaat je zeker helpen in deze functie. 


Functie-eisen

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in deze video.

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.


Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw kwaliteiten. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Uiteraard ontvang je een thuiswerkvergoeding en op de dagen dat je naar het HUIS van Roosendaal komt een woon-werkverkeer vergoeding. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt laten uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. De waardering van de functie is afhankelijk van je opleiding en ervaring en wordt maximaal ingeschaald op functieschaal 10. Dit betekent een maximaal brutosalaris van € 70,356,- per jaar (incl. individueel keuzebudget) bij een 36-urige werkweek.


Inlichtingen

Voor meer informatie over de functie, de gemeentelijke organisatie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met:

– Ramon Boers, HR-adviseur: 06-25778069.

– Maurice den Hartog, Arbeidsmarktspecialist a.i.: 06-46700806

Neem vooral ook eens een kijkje op de website van Roosendaal en bekijk het collegeprorgramma.

Sollicitatie

Heb je interesse? Reageer door een motivatiebrief en cv in te sturen via de optie “solliciteer”. Acquisitie stellen wij niet op prijs. Zodra de vacature is ingevuld, sluiten we de publicatie.

Delen: