Interim Strateeg Economie (24 – 32 uur, max € 125,– per uur) – Roosendaal

Introductie

Een stevige veranderkundige professional die een goed ondernemersklimaat weet neer te zetten.”


Organisatie

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in de video

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.


Functie

Jouw opdracht

Jouw verantwoordelijkheid is de schaalsprong van Roosendaal te vertalen in een strategische visie voor de economie. Een goede economie is een voorwaarde voor prettig wonen. Een aantrekkelijke binnenstad verhoogt het woongenot en kwalitatief hoge bedrijventerreinen zorgen voor een fijne werkomgeving. Het economisch beleid is een middel om dit te realiseren. Je formuleert een programmatische aanpak met een vertaling naar in- en externe acties. Je weet een goed ondernemersklimaat met voorzieningen neer te zetten en deze te vertalen naar een samenhangend geheel met aandacht voor sport, arbeidsmarkt, onderwijs en cultuur in Roosendaal. Je ontwikkelt samen met de andere strategen in de organisatie, externe partners en collega’s, integraal en strategisch beleid voor de langere termijn op het brede economische domein met mijlpalen in 2026, 2030 en 2040. Jouw aandachtsgebied richt zich daarbij vooral op de ruimtelijk-economische opgaven. Je ontwikkelt visie en resultaat op complexe beleidsterreinen die van belang zijn voor een goede strategische positie van de stad. Je weet daarbij sterke verbindingen te maken tussen het lokale, regionale en landelijke schaalniveau en de groep economie intern te mobiliseren, een duidelijke plaats te geven in de organisatie en qua ontwikkeling te sturen.

Als interim strateeg ben jij de kwartiermaker binnen Roosendaal en leg jij de focus op het in de lead zijn in plaats van volgend in de opgaven door eigenaarschap en duidelijke leiderschap te tonen. Je werkt daarbij aan het versterken van vakmanschap en strategische advieskracht van de groep economie en de gemeentelijke organisatie door middel van een analyse van de effectiviteit van de groep. Vanuit jouw professie, ervaring en vertaling naar planmatige aanpak weet jij aan te geven wat de juiste dingen zijn die de groep economie verder brengt en als speerpunten oppakt op korte en lange termijn.


Functie-eisen

Jouw kracht

Je vindt het ontzettend leuk om Roosendaal ruimtelijk-economisch op de kaart te zetten, denkt en schakelt daarbij domein overschrijdend. Stedenbouw en business development is jouw passie, jouw ding en je hebt een trackrecord in dit werkveld, evenals bestuur- ambtelijke ervaring. Als interim professional ben je resultaatgericht waarbij je de aandacht bewaakt en niet uit het oog verliest de interne en externe verbinding en de mens. Jij weet de verandering in te zetten en te bewerkstelligen.

Je werkt samen met anderen en anderen werken graag samen met jou. Je legt makkelijk contacten zowel binnen als buiten de organisatie. Je weet vertrouwen te wekken bij je gesprekspartners, of dat nu de directie, de wethouder, een ambtenaar, een ondernemer of een inwoner is. Je bent een stevige gesprekspartner met uitstekende adviesvaardigheden en overtuigingskracht. Analytisch ben je sterk, je overziet het geheel en hebt van nature een resultaatgerichte houding. Je bent energiek en weet verbinding te maken. De resultaten verlies jij niet uit het oog, je werkt oplossingsgericht en denkt in kansen. Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld een economische studie.


Aanbod

Roosendaal werkt met een extern platform voor het formaliseren van de rechtmatigheid van externe inhuur (flex). Urenregistratie vindt digitaal per week plaats, waarbij de contactpersoon de uren afhandelt, waarbij na een 4 wekelijkse facturatierun, een creditfactuur wordt opgesteld met een betalingstermijn van 30 dagen.

We hebben een maximaal uurtarief all in voor ogen van € 125,– excl. B.T.W.

Inlichtingen

Voor meer informatie over de functie, de gemeentelijke organisatie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Maurice den Hartog. Maurice is Arbeidsmarktspecialist Roosendaal en bereikbaar op 06-46700806. Neem vooral ook eens een kijkje op onze website via www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal.

Sollicitatie

Heb je interesse? Reageer dan door een motivatiebrief, cv, jouw beschikbaarheid en indicatief all-in uurtarief (inclusief parkeer- en/of reiskosten) in te sturen via de optie “solliciteer”. Acquisitie stellen wij niet op prijs. We beogen de opdracht voor 1 april a.s. te laten starten.

Delen: