INGEVULD – Planoloog – Roosendaal

Organisatie

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in de video

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.


Functie

Jouw nieuwe baan

Als Planoloog maak je onderdeel uit van de groep RO Ontwikkeling binnen het Ruimtelijk domein met 15 (vak)collega’s in verschillende rollen en aandachtsgebieden waaronder mobiliteit, milieu en duurzaamheid. De stad Roosendaal groeit en heeft een ambitieuze schaalsprong voor ogen. We zijn op zoek naar een Planoloog die vraagstukken oppakt die voortkomen uit deze groei van de stad en aan de slag gaat met thema’s als natuurinclusief bouwen, walkable city, nieuwe locaties voor geothermie en klimaatbestendige gebiedsontwikkeling..

Je gaat daarbij integrale visies voor gebiedsontwikkelingen opzetten en neemt daarin de financiële haalbaarheid mee. Zoveel mogelijk in samenwerking met marktpartijen die iets willen realiseren in Roosendaal. Jij verzorgt de planologische inbreng bij projecten en beleidsprogramma’s van visievorming tot uitvoering. Daarnaast neem je deel aan multidisciplinaire projectteams die zich bezighouden met het opstellen en actualiseren van bestemmingsplannen en beleidsplannen. Je richt het omgevingsplan in op het moment dat de Omgevingswet van kracht is en je adviseert over bouwinitiatieven (WABO) die niet binnen de geldende bestemmingsplannen passen.


Functie-eisen

Jouw kracht

Als planoloog ben je communicatief zeer sterk, zowel in woord- als geschrift. Daarmee wek je vertrouwen bij je gesprekspartners. Of dat nu een wethouder, een collega of een inwoner is. Je bent analytisch en weet met jouw creativiteit en financieel inzicht de juiste vertaalslag te maken om het meest gewenste resultaat te bereiken. Je bent in staat om mensen mee te nemen om draagvlak te creëren. Je luistert namelijk goed en stelt kritische vragen. Daarbij voel je goed aan of iets politiek gevoelig is en weet je dus precies wat er speelt. Je werkt graag samen met anderen en anderen werken graag samen met jou waarbij je geen moeite hebt om flexibel te werken.

Samengevat: je zet je kennis en kunde in om op zo kort mogelijke termijn bij te dragen aan de beoogde versnelling in de ontwikkeling van Roosendaal: concreet en resultaatgericht.

Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO-opleiding, bijvoorbeeld planologie of geografie. Het gaat je zeker helpen in deze functie wanneer je al ervaring hebt opgedaan binnen gebiedsontwikkeling. Verder is het een pré wanneer je kennis hebt van Microstation en/of SketchUp.


Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw kwaliteiten. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt laten uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. De functie is gewaardeerd in functieschaal 12. Dit betekent een maximaal brutosalaris van € 85.722,- per jaar (incl. individueel keuzebudget) bij een 36-urige werkweek.


Inlichtingen

Voor meer informatie over de functie, de gemeentelijke organisatie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ramon Boers. Ramon is HR-adviseur en bereikbaar op 06-25778069. Neem vooral ook eens een kijkje op onze website via www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal. Benieuwd naar onze ambities? Kijk op www.roosendaal.nl bij het collegeprogramma.

Sollicitatie

Heb je interesse? Reageer dan uiterlijk vóór 16 januari a.s. door een korte motivatiebrief en cv in te sturen via de optie “Solliciteer”. Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Delen: