INGEVULD – Jurist Bezwaar & Beroep – Roosendaal

Organisatie

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in deze video.
Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.
Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.


Functie

Jouw nieuwe baan

Als jurist bezwaar & beroep ben je voornamelijk bezig met het zorgvuldig en tijdig afhandelen van bezwaar- en beroepschriften. Een inwoner dient een bezwaar- of beroepschrift in tegen een besluit. Dat kan een omgevingsvergunning zijn, een besluit over de toekenning van een voorziening WMO of een handhavingsbesluit. Als jurist bezwaar & beroep toets jij dit besluit opnieuw met of zonder de commissie voor de bezwaarschriften. Je benadert inhoudelijke vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken, signaleert ontwikkelingen en knelpunten en draagt daar oplossingen voor aan. Je onderhoudt contact met de inwoner en de desbetreffende groep hierover.

Vanzelfsprekend zorg je als jurist bezwaar en beroep voor een goede registratie van de zaken en bewaak je de voortgang daarvan. Jij bent ook degene die verantwoordelijk is voor het organiseren van hoorzittingen in de bezwaarzaken waarbij de inwoner zijn standpunt zal uitleggen. Ook zorg je voor procesvertegenwoordiging van de gemeente Roosendaal bij zittingen bij de rechtbank, Raad van State en de Centrale Raad van Beroep.
Daarnaast ben je ook klachtencoördinator en secretaris van de klachtencommissie Jeugd en WMO. Je behandelt klachten van inwoners over collega’s.


Functie-eisen

Jouw kracht

Je vindt het ontzettend leuk om met juridische vraagstukken aan de gang te gaan in het kader van bezwaar- en beroepschriften. Je bent hierbij analytisch en bent in staat om juridische teksten te doorgronden. Je geeft advies op verschillende niveaus. Niet alleen aan collega’s binnen de groep, maar ook aan bestuurders over beleidsregels en verordeningen. Daarnaast durf je het standpunt van de gemeente te verdedigen in de rechtbank. Ook kan je als klachtencoördinator een onafhankelijk standpunt innemen en vind je het een uitdaging om partijen weer tot elkaar te laten komen. Je beschikt dus zeker over uitstekende gesprekstechnieken op verschillende niveaus en durft ook het gesprek aan te gaan en besluiten te nemen. Uiteraard werk je binnen deze functie zelfstandig, maar je spart ook veel met collega’s over verschillende bezwaarschriften.
Je beschikt over minimaal een afgeronde Hbo-opleiding met een juridische achtergrond. Daarnaast is het van belang dat je bestuursrechtelijke ervaring hebt. Het is belangrijk om te weten hoe een gemeente functioneert, hoe je bezwaarschriften afhandelt en dat je juridische kennis up to date is.


Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw inzet en ervaring. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt laten uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen.

Afhankelijk van je werkervaring geldt voor deze functie een maximaal bruto jaarsalaris van ‚ā¨ 75.450 bij een 36-urige werkweek.


Inlichtingen

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie, de gemeentelijke organisatie of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Maurice den Hartog. Maurice is interim Arbeidsmarktspecialist en bereikbaar op 06-46700806. Neem vooral ook eens een kijkje op onze website via www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal.
Heb je interesse? Reageer dan door een motivatiebrief en cv in te sturen via de optie ‚Äúsolliciteer‚ÄĚ. Wij nemen jouw sollicitatie dan binnen een week in behandeling.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.


Delen: