INGEVULD – Adviseur Public Affairs (32 – 36 uur, max € 92.928,-) – Roosendaal

Introductie

“”Door de wol geverfde inhoudsgedreven lobbyist die de groei-ambities van ons college helpt waar te maken.”‘


Organisatie

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in de video

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.


Functie

Jouw nieuwe baan

De samenwerking met andere overheden wordt steeds relevanter in het nationale en internationale speelveld. Denk aan actuele thema’s, zoals de opvang van asielzoekers in de regio, het realiseren van de woningbouwopgave en het behalen van onze klimaatdoelstellingen. Daarbij wordt steeds vaker gewerkt met gerichte programma’s (zoals bijvoorbeeld het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid) of met regiodeals. Hier is veel geld mee gemoeid. De opzet is dat EU, Rijk en Provincie de samenwerking zoeken met (regio-) gemeenten, die zich proactief melden en/of gericht aansluiten bij de verschillende deals. Het is zaak dat we deze kansen met twee handen pakken. Zeker nu we grote (groei-)ambities hebben, die we als gemeente niet alleen kunnen realiseren. Daarom is een goede positionering en actief netwerk-onderhoud van groot belang voor Roosendaal. En daarbij ben jij onmisbaar!

Als adviseur public affairs ben je het gezicht en de belangenbehartiger van de gemeente Roosendaal in Den Haag en Den Bosch. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan onze integrale stedelijke ontwikkelingsopgave, die zowel ruimtelijke, economische als sociale componenten in zich heeft. Je kent de agenda’s van de diverse departementen en van de politiek en je weet de gemeentelijke agenda van Roosendaal hierop te laten aansluiten. Dit doe je in opdracht van het college van B&W en onze directie en in nauwe samenwerking met onze strategen en vakcollega’s. Je stuurt op belangenbehartiging en de lobby die noodzakelijk is bij de uitvoering van onze strategische koers. Je prioriteert de dossiers die vragen om een adequate aanpak op basis van inzet en impact voor de gemeente. In deze dossiers heb je een richtinggevende rol en functie voor het bepalen van de lobby om onze ambities daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken. Daarbij zorg jij ervoor dat er optimaal wordt aangehaakt bij (inter)nationale en provinciale agenda’s, budgetregelingen en co-financieringen.


Functie-eisen

Jouw kracht

Als adviseur public affairs ben je een verbinder, pragmaticus, aanjager en verkenner. Iemand die voor de troepen uit kan lopen, zonder daarbij de rest te verliezen. Je hebt je bewezen in een soortgelijke rol bij en voelt je aangesproken door onze ambities. Als adviseur public affairs ben je analytisch sterk. Je overziet het geheel en hebt een resultaatgerichte houding. Je smeedt makkelijk in- en externe allianties en beschikt over een feilloze politieke antenne. Jij weet op juiste momenten te schakelen om onze ambities ook daadwerkelijk te kunnen realiseren en opent deuren voor onze bestuurders en professionals. Je beweegt je op een soepele maar doortastende wijze door de bestaande organisatiestructuren en zet zaken op scherp wanneer nodig. Je hebt inmiddels een relevant netwerk opgebouwd en wil dit graag verder uitbouwen. Je beschikt over een WO werk- en denkniveau met ruime werkervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving en weet de weg in zowel het ruimtelijk, economisch- als het sociaal domein. Je voelt je thuis in een veranderende omgeving en bent inhoudelijk gedreven om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Roosendaal naar een 100.000+-gemeente.


Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw kwaliteiten. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. De functie is gewaardeerd in functieschaal 13. De betekent een maximaal bruto jaarsalaris van € 92.928,–. 


Inlichtingen

Maurice den Hartog 06-46700806 of M.DenHartog@roosendaal.nl

Neem vooral een kijkje op de website www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal. Benieuwd naar de ambities van Roosendaal? Kijk op www.roosendaal.nl bij het collegeprogramma.

Sollicitatie

We zien graag een CV en korte toelichting of motivatie tegemoet.


Delen: