INGEVULD – Adviseur Beroepsonderwijs & Arbeidsmarkt (32-36 uur, max €70.356,-) – Roosendaal

Introductie

“‘Een verbindende adviseur die kansen ziet en deze met samenwerkpartners weet te realiseren!”

Organisatie

Jouw nieuwe baan

Je komt te werken binnen de groep Economie, waarin je samen met de Beleidsadviseurs, Beleidsmedewerkers, Accountmanagers, Strategen en assistenten werkt aan de economische opgaven van de gemeente Roosendaal. Binnen het team zijn ook de thema’s sport, talenten, kunst en cultuur ondergebracht.

Als adviseur Beroepsonderwijs en arbeidsmarkt realiseer je triple helix (ondernemers, onderwijs en overheid) samenwerkingen. Je richt nieuwe eco-systemen/ hubs/ innovatielocaties op en realiseert nieuwe afstudeerrichtingen die aansluiten bij onze lokale arbeidsmarkt. Met deze aanpak ben je in staat om het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

Je geeft vanuit deze rol invulling aan ‘Prioriteit 14: Talenten, gouden handen en knappe koppen’ uit het Collegeakkoord 2022-2026 ‘Zij aan Zij’. Samen met het onderwijs en (bestaande en nieuwe) ondernemers zetten we als gemeente in op innovatie en (talent)ontwikkeling. De vraag naar personeel is groot en zal in de toekomst ook actueel blijven. We maken de verbinding met de regionale triple helix (Economic Board West-Brabant) en de programma’s binnen Rewin. Lokaal versterken we de verbinding tussen de ondernemers, onderwijs en overheid. We beschikken niet alleen over interessante ondernemingen en (vrijwilligers)organisaties waar talenten worden opgeleid, we hebben ook een breed aanbod aan mbo- en hbo-opleidingen. We willen in beide investeren. Enerzijds door het stimuleren van onze ondernemers om stages en (afstudeer)opdrachten aan te bieden en anderzijds door het realiseren van extra aandacht voor Roosendaal als vestigingslocatie voor onderwijsinstellingen.

Vanuit de economische ambitie geef je advies én realiseer je concrete doelen in de samenwerkingsverbanden. Je werkt samen met onderwijsinstellingen, ondernemers en overheden om de ontwikkeling van talenten goed af te stemmen op de vraag en behoefte van het bedrijfsleven.

Concrete taken

  • Je adviseert het College (en specifiek de Wethouders Economie en Onderwijs), het directieteam en de interne organisatie op het gebied van (beroeps)onderwijs en arbeidsmarktvraagstukken.
  • Je neemt deel aan regionale overleggen rondom de arbeidsmarkt.
  • Je onderzoekt en ontwikkelt de mogelijkheden van HELO’s (Hybride Externe Leer Omgevingen).
  • Je beheert de relatie met het (beroeps)onderwijs en voert strategische gesprekken met bestaande en nieuwe partners.
  • Je initieert deelname aan nationale, provinciale en Europese programma’s en verwerft additionele middelen die de ontwikkeling in de regio Roosendaal op het gebied van arbeidsmarkt ondersteunen en versnellen.
  • Je hebt afstemming over ontwikkelingen in de vakgebieden van de collega’s van de groepen Ondersteunen en Meedoen en Jeugd. Zij adviseren over het onderwijs van basisschool tot voortgezet onderwijs en over arbeidsmarktvraagstukken vanuit het sociaal domein (Werkplein, WSP, WVS). 


Functie

Jouw kracht

Je bent een denker, maar ook een doener. Je stelt kritische vragen, maar weet ook snel een praktische vertaling te maken en zaken voor elkaar te krijgen. Je werkt graag met anderen samen en andersom. Je legt makkelijk contacten zowel binnen als buiten de organisatie.

Je hebt kennis en ervaring van het werkveld. Je bent een bruggenbouwer en weet mensen te binden aan de opgave. Als Adviseur ben je communicatief en sociaal sterk. Je overziet het geheel en hebt een resultaatgerichte houding en weet met daadkracht en enthousiasme resultaten behalen. Daarnaast wek je je vertrouwen op bij je gesprekspartner, of dat nou de Wethouder, de Directeur of een inwoner is. Ook weet jij als geen ander hoe de hazen binnen een politieke organisatie lopen. Dat hoeft niet te betekenen dat je nu ook voor een gemeente werkt. Ook als je aan de andere kant van de tafel hebt gezeten, ben je bij ons van harte welkom. Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond en al wat jaren ervaring opgedaan in het werkveld.


Functie-eisen

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in deze video. 

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgerichtsamen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden. 

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal. 


Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw kwaliteiten. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Uiteraard ontvang je een thuiswerkvergoeding en op de dagen dat je naar het HUIS van Roosendaal komt een woon-werkverkeer vergoeding. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt laten uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. De functie is gewaardeerd in functieschaal 10. Dit betekent een maximaal brutosalaris van € 5.009,- per maand (excl. Individueel keuzebudget) bij een 36-urige werkweek.


Inlichtingen

Voor meer informatie over de functie en de gemeentelijke organisatie kun je contact opnemen met Martijn Gommeren of Erik Harting. Martijn is Adviseur Sport & Studentenstad en bereikbaar op 06-15513785. Erik is Accountmanager Economie en bereikbaar op 06-11619946. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Maurice den Hartog. Maurice is arbeidsmarktspecialist a.i. en bereikbaar op 06-46700806.

Neem vooral ook eens een kijkje op onze website via www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal.
Heb je interesse? Reageer dan door een motivatiebrief met cv in te sturen via de optie “solliciteer”. Acquisitie stellen wij niet op prijs. 

Sollicitatie

We zien graag een CV en korte toelichting of motivatie tegemoet. We sluiten de vacature zodra we een passende kandidaat hebben gevonden.

Delen: