Bestuursadviseur college B&W (32 – 36 uur, max € 85.722,–) – Roosendaal

Introductie

“Een stevige persoonlijkheid met een politiek-bestuurlijke antenne” 


Organisatie

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in de video

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.


Functie

Jouw nieuwe baan

De gemeente Roosendaal is op zoek naar een hybride bestuursadviseur. Je werkt samen met de andere bestuursadviseurs aan de ondersteuning van het gehele college. Samenwerking en borging van integraliteit tussen bestuurlijke portefeuilles is het uitgangspunt. Het versterken van die bestuurlijke zij-aan-zij gedachte betekent ook dat je voor meerdere bestuurders aan de slag gaat. Als bestuursadviseur bij de gemeente Roosendaal geef je strategisch advies over politiek-bestuurlijke vraagstukken en stimuleer je een goed samenspel tussen hen en de professionals in onze organisatie. Dit alles doe je in het belang van onze inwoners, instellingen en bedrijven. Je bekijkt vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken en legt daarbij steeds de verbinding met andere collegeleden en de afspraken uit het bestuursakkoord. Daarbij verlies je de effecten voor de langere termijn niet uit het oog. Als bestuursadviseur werk je in opdracht van de portefeuillehouders bestuurlijke speerpunten uit, toets je de bestuurlijke besluitvorming en faciliteer je portefeuillehouders- en beleidsoverleggen op inhoud en proces. Daarnaast coördineer je bestuurlijk gevoelige trajecten, zoals bijvoorbeeld de inhoudelijke totstandkoming van het collegeprogramma. Dit is het uitvoeringsprogramma van het ambitieakkoord. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden sta je dicht bij het college en werk je nauw samen met woordvoering en directieleden.


Functie-eisen

Jouw kracht

Je bent een zwaargewicht op het gebied van bestuursadvisering en weet goed in te schatten waar je meerwaarde zit. Je bent een denker, maar ook een doener en iemand die graag met mensen samenwerkt. Je wekt vertrouwen bij je gesprekspartners, of dat nu een wethouder, een raadslid of een ambtenaar is. Je kunt je prima verplaatsen in het politiek-bestuurlijke veld. Je hebt inzicht in bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen, waardoor je goed in staat bent om tegengestelde belangen te herkennen en met elkaar te verbinden. Je hebt aantoonbare ervaring in het adviseren van een bestuurder op strategisch niveau. Jou brengen ze in complexe situaties niet snel van de wijs. Als het een keer niet helemaal loopt zoals je had gedacht, dan leiden je humeur en je humor daar niet onder.

Je hebt een afgeronde relevante academische opleiding, bijvoorbeeld bestuurskunde of politicologie. Het gaat je zeker helpen in deze functie als je al werkervaring hebt opgedaan en ervaring hebt met politiek-bestuurlijke advisering.


Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw kwaliteiten. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt laten uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. De functie is gewaardeerd in functieschaal 12. Dit betekent een maximaal brutosalaris van € 85.722,- per jaar (incl. individueel keuzebudget) bij een 36-urige werkweek.


Inlichtingen

Maurice den Hartog 06-46700806 of M.DenHartog@roosendaal.nl

Neem vooral een kijkje op de website www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal. Benieuwd naar de ambities van Roosendaal? Kijk op www.roosendaal.nl bij het collegeprogramma.

Sollicitatie

We zien graag een CV en korte toelichting of motivatie tegemoet.


Delen: