Wij helpen u graag verder

Beschikbaar

Onderstaande professionals zijn direct beschikbaar om bij jou aan de slag te gaan. Neem contact met ons op voor verdere informatie. Vraag vrijblijvend het CV van onderstaande professionals op.

Senior Inkoper

Beschikbaar in onderling overleg
Kandidaatnummer 1299
Werving & Selectie, 40 uur per week
Salarisindicatie € 4.300,– bruto per maand

Rogier is HBO Werktuigbouwkundig opgeleid en hij heeft zijn werkervaring opgebouwd in technisch product georiënteerde bedrijven in Noord-Brabant. Hij heeft verschillende rollen bekleed van sales engineer, inside sales manager tot op moment een ervaren tactisch-, project- en ook operationele inkoper. Rogier is een collegiale gedreven praktijkman en vindt het leuk om lange termijn relaties op te bouwen; is een doorzetter met het gewenste resultaat voor ogen; eerlijk, loyaal en met brede innovatieve en technische interesses. Zijn kernwaarden zijn: integriteit, betrokkenheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Rogier kijkt uit naar zijn volgende inkoopfunctie in Noord-Brabant, waarbij organiseren, structuur scheppen en snel schakelen, als ook verbanden leggen tussen produkt en produktieproces centraal staat.

Delen:

Marketing- en (Corporate) Communicatie Manager/Adviseur

Beschikbaar in onderling overleg
Kandidaatnummer 1297
Werving & Selectie/Detachering 40 uur per week

Vincent heeft een MBA, Major in Marketing en Nima C. Hij heeft leidinggevende, adviserende en projectmatige ervaring binnen de sectoren verzekeringen, zorg, overheid, ICT en Telecom. Zijn kracht zit ‘m zowel in de strategische ontwikkeling als de operationalisering van nieuwe concepten, (crossmediale) campagnes, producten en diensten. Hij ambieert een nieuwe baan of interim-opdracht met zijn skills & expertises: entrepreneurship, inspirerende en stimulerende coaching, digitale transformatie, E-commerce, procesoptimalisatie, slimme deals en ‘de juiste medewerker op de juiste plek zetten’. Tenslotte is Vincent zeer gedreven in zijn vak, resultaatgericht, creatief, innovatief, ‘out of the box’ denkend, recht door zee en een mensen-mens. Salarisindicatie bruto € 5.500,– per maand/Detacheringstarief € 95,– per uur.

Delen:

Interim (Project) Manager/Teamleider of Scrum Master (Roos)

Beschikbaar in onderling overleg
Detachering
Kandidaat 926
24 – 32 uur per week
Tariefsindicatie € 90,– – € 105,– excl. B.T.W. afhankelijk van het aantal uren per week, opdrachtduur en reisafstand. 

Roos is iemand die organisaties ondersteunt bij het structureren en coördineren van projecten, zodat de kwaliteit wordt verbeterd en verspilling van tijd, geld en talent wordt tegen gegaan. Ze is iemand die zorgt voor orde en structuur en daardoor de weg vrij maakt voor nieuwe ideeën, nieuwe mensen of nieuw beleid. Een ervaren manager, een daadkrachtige, planmatige organisator die sterk is in het implementeren van projecten, verbeter-& verandertrajecten. De medewerker verliest ze hierbij zeker niet uit het oog. Samen met hen zoekt ze naar hun talenten om hen op de juiste passende werkplek te krijgen. Ze leidt graag mensen op en coacht hen bij hun ontwikkeling.  Met een vleugje humor, creativiteit en veel enthousiasme komt ze tot goede resultaten. Inmiddels 19 jaar ervaring in de dienstverlening en affiniteit met zorg & onderwijs. Betrokken bij implementaties van:

  • Teamontwikkeling
  • Introductie leanprogramma
  • Nieuwe processen & procedures
  • Nieuw werkwijze
  • Systeemimplementaties
  • Samenvoeging van afdelingen
  • Cultuurverandering
  • Trainingen en workshops
Delen:

ICT Service Delivery Manager (Ramon)

Beschikbaar in onderling overleg
Werving & Selectie 
Kandidaat 791
36-40 uur per week
Salarisindicatie bruto eur 5.400,– per maand

Ramon is Elektrotechnisch opgeleid, gevolgd door Mbo4 Informatica en HBO Business IT & Management. Hij heeft zo’n 11 jaar werkervaring als 1e/2e lijn ICT-medewerker, gevolgd door 4 jaar een leidinggevende rol in Infrastructuur & Operatie. Nu bemoeit hij zich zo’n 3,5 jaar met processen, problems en changes. 

Ramon vindt het leuk om de overview te houden, verwachtingen te managen en stakeholder management uit te voeren. Projecten begeleiden, deze faciliteren en afspraken borgen. Zaken voor elkaar krijgen, cases analyseren en troubleshooten is zijn ding. Graag wil hij resultaat boeken en verder binnen een organisatie doorgroeien naar het bemoeien met visie en missie van een organisatie en deze vervolgens uitvoeren.

Delen:

ICT Manager/Teamleider (Leon)

Beschikbaar in onderling overleg
Werving & Selectie 
Kandidaat 797
40 uur per week
Salarisindicatie bruto eur 5.100,– per maand (excl. bonusregeling, auto van de zaak, laptop, telefoon …)

Na zijn middelbaar onderwijs is Leon ruim 8 jaar operationeel actief geweest in netwerk- en systeembeheer MKB (ontwerpen, opzetten, beheren, migreren en verhuizen). Vervolgens heeft hij 3 jaar de rol van een zelfstandige projectmanager ICT bekleed (onderzoek, begeleiding en advies) in verschillende branches bij verschillende opdrachtgevers. Nu is hij bijna 10 jaar een ICT-leidinggevende binnen een bedrijf met ca. 300 werkplekken op verschillende locaties in Nederland.    

Als senior manager is hij dienstverlenend van aard, een gemotiveerde doorzetter die graag de directie en MT realistisch en resultaatgericht adviseert op het gebied van strategische vraagstukken, zoals verbetering van de dienstverlening, standaardisatie en ICT beleid. Leon is op zoek naar een nieuwe uitdaging/omgeving.

Delen:

Systeem- (2e lijns) en Service-engineer (Sam)

Beschikbaar per direct
Werving & Selectie én Detachering
Kandidaat 82
40 uur per week
Salarisindicatie bruto eur 2.800,– per maand/Detacheringstarief eur 42,50 per uur

Sam (MTS Elektrotechniek) is te spreken over de combinatie van het ICT-beheer op serverniveau én het contact met de eindgebruikers als werkplekbeheerder. Hij houdt van een grote mate van zelfstandigheid en de beslissingsbevoegdheid die hij tijdens de uitvoering van zijn werkzaamheden heeft. Doelgerichtheid, organisatorisch inzicht en doorzettingsvermogen zijn begrippen die u continu zult terugvinden in zijn stijl van werken. Daarnaast beschouwt hij het opsporen en oplossen van knelpunten als een absolute uitdaging.
Sam kijkt uit naar een nieuwe baan, als ook de mogelijkheden van een nieuwe detacheringsopdracht. Het verder ontwikkelen is een blijvende factor in de functies die hij uitvoert. Zijn interesse gaat uit naar een functie waarbij hij de mogelijkheid krijgt verder te groeien, maar ook waar er op sociaal gebied genoeg te beleven is. Zijn werkervaring is voornamelijk in de publieke sector (gemeentes, overheden en bibliotheken). MCSE, SCCM, Citrix, MCP, ITIL, AD, SQL en Messaging.

Delen:
Delen: