Adviseur Wonen (32 – 36 uur, max € 75.455,-) – Roosendaal

Introductie

“”Een resultaatgerichte adviseur die mede vorm wil geven aan de hoge ambities van de Gemeente Roosendaal!”‘

Organisatie

Wij zijn Roosendaal

Wij zijn geen gemeente, wij zijn Roosendaal. Benieuwd wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je graag uit in de video

Wij hanteren een autonomere werkwijze. Dat houdt in dat we in kleine groepen werken van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Samen ben je verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeel je werkzaamheden. Zo zijn we wendbaar, ontstaat er ruimte voor mooie initiatieven en is het werkplezier hoog dankzij de vrijheid in je werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden.

Roosendaal heeft grote ambities. Zo worden we wat ons betreft een 100.000+ gemeente en laten we onze voorzieningen nu al aansluiten op die ambitie. Roosendaal is de stad van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal.


Functie

Jouw nieuwe baan

De Gemeente Roosendaal heeft een hoog ambitieniveau. Het collegeprogramma 2022-2026 “zij aan zij in een gemeente met ambitie” geeft aan dat we de komende jaren bouwen aan onze stad en dorpen zodat ze klaar zijn voor de toekomst. We willen groeien naar een gemeente met 100.000 inwoners met de voorzieningen die daarvoor nodig zijn.

Op het gebied van Ruimtelijke Ontwikkeling en specifiek bij het beleidsveld wonen spelen diverse actuele strategische ontwikkelingen en initiatieven. Dit betreft bijvoorbeeld een intensievere regionale samenwerking, de huisvesting van aandachtsgroepen, de wooncrisis en de asielcrisis. Om deze ontwikkelingen goed en vlot te kunnen begeleiden, is versterking nodig. Als beleidsadviseur Wonen lever je een actieve bijdrage aan en sturing op de Roosendaalse woonbehoefte en -situatie.

Jij weet welke volkshuisvestelijke vraagstukken er op dit moment spelen. Je zoekt in jouw functie nadrukkelijk de verbinding en samenwerking met jouw collega’s. Je bent zowel beleidsmatig als uitvoerend actief. Je adviseert op basis van bestaand beleid en woningmarktonderzoek onze organisatie op het brede aandachtsgebied van wonen. Naast het ontwikkelen van beleid heb je aandacht voor het implementeren, evalueren en actualiseren van beleid. Je levert samen met de huidige beleidsadviseur wonen een bijdrage aan de woningbouwproductie, intakes en monitoring van nieuwe woningbouwinitiatieven. Daarnaast lever je ook een bijdrage aan de sturing op de vastgestelde woningbouwprogrammering en versnelling. Je verdiept je in subsidiemogelijkheden en benut deze ook, en voert acties uit gerelateerd aan de woonagenda en het woonconvenant

Als beleidsadviseur overleg je veel met in- en externe partijen, waarna je de inhoud vertaalt naar de interne organisatie. Je bewaakt de verbinding en bent verantwoordelijk voor de integraliteit tussen de verschillende beleidsonderdelen. Je krijgt collega’s mee in het leveren van ideeën voor nieuw beleid en het uitvoeren van vastgesteld beleid.


Functie-eisen

Jouw kracht

Je hebt je bewezen als adviseur (wonen) bij een gemeente, ontwikkelend bedrijf of commercieel bureau en voelt je aangesproken door onze ontwikkelopgaven. Je bent analytisch sterk. Je overziet het geheel en hebt een resultaatgerichte houding. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je wekt vertrouwen op bij je gesprekspartner, of dat nou de wethouder, de directeur, een projectontwikkelaar of een inwoner is; kortom je bent een stevige gesprekspartner! Ook weet jij als geen ander hoe de hazen binnen een politieke organisatie lopen. Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en/of een HBO-opleiding afgerond.


Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw kwaliteiten. De gemeente Roosendaal kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun eigen ontwikkeling. Uiteraard faciliteren we je daarbij door middel van een persoonlijk ontwikkelbudget. Onze flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en een laptop. Verder ontvang je elke maand een individueel keuzebudget (17,05% van je maandsalaris) dat je kunt uitbetalen of bijvoorbeeld kunt inzetten voor extra vrije dagen. De functie is gewaardeerd in functieschaal 10 of afhankelijk van ervaring in functieschaal 11. De betekent een maximaal bruto jaarsalaris van € 75.455,– per jaar (incl. individueel keuzebudget) bij een 36- urige werkweek.


Inlichtingen

Maurice den Hartog 06-46700806 of M.DenHartog@roosendaal.nl

Neem vooral een kijkje op de website www.roosendaal.nl/werken-voor-roosendaal. Benieuwd naar de ambities van Roosendaal? Kijk op www.roosendaal.nl bij het collegeprogramma.

Sollicitatie

We zien graag een CV en korte toelichting of motivatie tegemoet.


Delen: